Tuin en Landschap Tips Verbeter openbare ruimte voor mensen met dementie

  Verbeter openbare ruimte voor mensen met dementie

  0

  Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en de gemeente Rotterdam zoeken acht ontwerpers om de openbare ruimte te verbeteren voor mensen met dementie. Tot en met 6 maart kunnen zij zich opgeven.

  Het gaat om een ontwerpend onderzoek in de wijken Ommoord en Lombardijen. De acht ontwerpers werken drie maanden lang samen met mensen met dementie en hun mantelzorgers. Het doel van het onderzoek is om de toegankelijkheid en de bruikbaarheid van de openbare ruimte te verbeteren. In de wijken zullen kleinschalige interventies getest worden.

  In april van start

  Tot en met 6 maart kunt u zich aanmelden bij het Stimuleringsfonds. U dient een motivatie, portfolio en cv in te zenden. Op 4 april gaat het onderzoek van start. Deelnemers dienen gedurende drie maanden 23 dagdelen beschikbaar te zijn. Op de dinsdagen wordt er op locatie gewerkt. De acht deelnemers ontvangen een subsidie voor hun deelname. Voor meer informatie kijkt u op www.stimuleringsfonds.nl.

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.