Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Verkoop oude bloemenkratten levert bijna 126.000 euro op

  Verkoop oude bloemenkratten levert bijna 126.000 euro op

  0

  Groothandel W.K. Heyl jr. uit Honselersdijk, die bloemen verkoopt op de Duitse markt, heeft al haar oude beige bloemenkratten verkocht. Dit heeft bijna 126.000 euro opgebracht. Het geld verdwijnt niet in de kas van het bedrijf, maar W.K. Heyl jr. schenkt het aan twee goede doelen.

  De verkoop van de oude transportkratten was onderdeel van een zogeheten krattenactie, waarbij het bedrijf klanten uitnodigde om de kratten voor het goede doel over te nemen. ‘Met deze actie kunnen we een bijdrage leveren aan de strijd tegen extreme armoede én onze oude kratten een tweede leven geven’, zegt directeur Koen Heijl in een verklaring. Hij is enthousiast over de reacties. ‘Velen betaalden daarom ook méér dan de minimumprijs’

  • Symbolisch nemen Robin Vlug van Hart voor Haïti en Henk Jan Kamsteeg van IJM de cheque in ontvangst van Koen Heijl.

  De opbrengst wordt evenredig verdeeld onder de goede doelen Hart voor Haïti en International Justice Mission (IJM), die strijden tegen armoede en slavernij.

  De groothandel schakelt zelf over op nieuwe groene kratten. Die zijn efficiënter, lichter, nest- en stapelbaar en ergonomisch makkelijker te hanteren. ‘We realiseren zo besparingen op vrachtvolume en gewicht, hiermee kunnen we de vaak kwetsbare bloemen zeer verantwoord richting onze klanten versturen’, motiveert Heijl de omwisselactie.

  Reageer op dit artikel

  avatar