Tuin en Landschap nieuws VHG partner van de Nationale Zaaidag 2019

  VHG partner van de Nationale Zaaidag 2019

  0

  VHG heeft zich ook aangesloten bij de Zaaicoalitie. Alle VHG-leden ontvingen begin deze week een kaart met een bloemzaadzakje om het belang van biodiversiteit voor bijen, vlinders en andere insecten, onder de aandacht te brengen.

  Maandag 22 april is de Nationale Zaaidag. Dit is de dag waarop Nederland massaal bloemen zaait voor bijen en andere bestuivende diersoorten. The Pollinators zetten speciaal voor deze dag een distributienetwerk op van meer dan 500 voedselbanken voor bijen, oftewel afhaalpunten voor biologisch bloemzaad.

  The Pollinators komen in actie door in het hele land zaden uit te delen die goed zijn voor miljoenen bloemen vol stuifmeel en nectar. Alle zaden zijn geheel biologisch en bijvriendelijk geteeld.

  Om al die zaden uit te delen hebben The Pollinators met hun community speciale ‘voedselbanken voor bijen’ ingericht. Ruim 500 individuen en meer dan 50 organisaties zijn vanaf 10 april afhaalpunt voor zaadzakjes. Kijk op thepollinators.org voor meer informatie over deze actie.

   

  Reageer op dit artikel

  avatar