Vier nieuwe boomkwekerijproducten op Belgische vakbeurs

Op de najaarsbeurs van Florall in Gent, komende dinsdag 20 en woensdag 21 augustus, zijn vier nieuwe boomkwekerijproducten ingezonden voor de noviteitenkeuring. Het gaat om een boom-Hibiscus, een Physocarpus, een Hydrangea en een Weigela.

De Hibiscus betreft H. syriacus Purple Pillar Gandini Santiago. Deze is gevonden als zaailing door Francesco Gandini uit Italië wordt in de handel gebracht door Van Aart Boomkwekerijen uit Nederland. De boom wordt ongeveer 1 m breed en 8 m hoog. Hij bloeit van juli tot eind oktober met paars-violet kleurige bloemen met een donker hart.

De ingezonden hortensia betreft Hydrangea paniculata Little Lime. Het is een kruising van Pieter Zwijnenburg jr. uit Boskoop: een compacte variant van Limelight. De plant bloeit van juli tot en met september, waarbij de kleur gaat van limoengroen naar wit. Little Lime wordt in de handel gebracht door Valkplant.

De Physocarpus betreft P. opulifolius Amber Jubilee. Dit is een kruising van Bailey Nurseries uit Amerika. Het is een amberkleurige Physocarpus. De jonge blaadjes zijn lichtoranje en verkleuren in de herfst naar geel met rood. De plant groeit tot 1,5 m hoogte.

De nieuwe Weigela is W. florida Wings of Fire. Dit is een kruising van Henny Koster uit Boskoop en wordt in de handel gebracht door Plantipp. Wings of Fire heeft in voorjaar grote groene bladeren. Daarna krijgen ze een bronzen tint, in de zomer worden ze lichtrood en in het najaar wijnrood.

Daarnaast worden op Florall nog drie nieuwe bloemisterijproducten gepresenteerd: Gentiana scabra Blue‐White, Cyclamen Metis Fantasia Magenta Exp. en Aeschynanthus variegata aureum Mutant. Verder is er nog één nieuw concept: Boquetto, orchidee in pot en in verpakkingstray.

Florall vindt plaats in Flanders Expo Gent. De Belgische vakbeurs richt zich op de totale sierteelt- en openbaargroensector.