Hortipoint Vijfdaagse tuinreis naar Parijs en Chaumont

Vijfdaagse tuinreis naar Parijs en Chaumont

0

Tuin en Landschap organiseert in juni samen met Garden Tours een vijfdaagse tuinreis naar Frankrijk. Naast diverse bijzondere tuinen en parken in Parijs wordt ook het beroemde tuinenfestival in Chaumont-sur-Loire bezocht.

Park aan de haven van Saint Ouen

Bureau Agence Ter ontwierp een multifunctioneel stadspark van 12 ha aan de oevers van de Seine waar thema’s als stadslandbouw, ecologie en wateropvang centraal staan. Het bedrijf won er vorig jaar de prestigieuze LILA-prijs mee, de Landezine International Lanscape Award. De jury vond unaniem dat dit ontwerp de juiste boodschap naar de gehele professionele wereld uitzendt over hoe een leefbare wijk er in de toekomst uit moet gaan zien. De rondleiding vindt plaats onder leiding van een medewerker van Agence Ter.

Tuin van Musée du Quai Branly

Dit etnografisch museum, pal naast de Eiffeltoren, was een project van president Jacques Chirac en opende in 2006. Het museum is een ontwerp van Jean Nouvel, de tuin eromheen werd ontworpen door Gilles Clément.  De tuin heeft een natuurlijke uitstraling waarin bijzonder kleurgebruik – passend bij het kleurrijke gebouw – centraal staat. Bijzonder is de 200 meter lange en 12 meter hoge verticale tuin ontworpen door de Franse botanicus Patrick Blanc, en de lichtinstallatie van kunstenaar Yann Kersalé.

Tuinenfestival Chaumont-sur-Loire

Sinds 1992 vindt hier het inmiddels alom bekende tuinenfestival plaats. Jaarlijks zijn er dertig tuinen te bewonderen, ontworpen door ontwerpers uit diverse landen. Dit jaar is het thema ‘Gardens of thought‘. Behalve voor het tuinenfestival is dit park ook de moeite waard vanwege de grote hoeveelheid kunst, zowel in als rond de gebouwen. Buiten bevindt zich een groot aantal veelal land-art objecten van wereldberoemde kunstenaars als Andy Goldsworthy, Patrick Dougherty en Armin Schubert. In 2012 opende een nieuw parkdeel, de Prés du Goualoup, waarvoor diverse internationale tuin- en landschapsarchitecten permanente tuinen hebben ontworpen.

Promenade Planteé

In het centrum van Parijs werd in 1859 een verhoogde spoorweg aangelegd die Parijs met Strasbourg verbond. De eerste plannen om de verhoogde spoorweg om te vormen tot een promenade ontstonden in 1983. In1988 werd met de werkzaamheden begonnen, in 1994 was de voltooiing. Het park loopt ongeveer ter hoogte van de derde verdieping dwars door het 12e arrondissement. Landschapsarchitect Jacques Vergely en architect Philippe Mathieu zijn de bedenkers. De Promenade Plantée was sinds zijn voltooiing het eerste en lange tijd het enige verhoogde park ter wereld, ondertussen heeft het navolging gekregen in andere steden zoals New York, waar Piet Oudolf het High Line Park op een voormalig spoorwegviaduct ontwierp.

Gegevens

Datum: 4 t/m 8 juni
1e dag: Aankomst in Parijs en tuinbezoek
2e dag: Tuinen en parken in Parijs
3e dag: Bezoek project Saint Ouen en vertrek naar Chaumont
4e dag: Tuinenfestival en kunstpark Chaumont-sur-Loire
5e dag: Terug naar Nederland met op terugreis tuinbezoek

Kosten: €595 per persoon / toeslag 1-persoonskamer €150
Inclusief:
-vervoer per touringcar
-reisleiding
-verblijf in 3*** in Parijs (logies/ontbijt), 4**** Chaumont (halfpension)
Exclusief:
-entreekosten, lunches, diners in Parijs

Schrijf u nu in voor deze unieke tuinreis via de website van Garden Tours.

Foto’s: Emiel van den Berg, Shutterstock

Reageer op dit artikel

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz