Viraal

  Je gaat viraal!’  Gelijk volgt een foto op WhatsApp. Ik klik het open en zie mijn eigen personeelsadvertentie. Iemand heeft hem gepost op Dumpert. Voor diegene die niet weet wat dat is; Dumpert is een website voor alle grappige, bizarre en schandalige video’s. Maar foto’s mogen dus ook. En mijn personeelsadvertentie was maf genoeg om te plaatsen.

  De advertentie is intussen meer dan 120.000 keer bekeken.  De reacties vlogen om mijn oren. ’Waren de Polen op’, grapt er eentje.’ ’Ik heb een flinke Euonymus in de tuin staan, niet dood te krijgen, blijft elk jaar terugkomen’ schrijft een ander, en daarop de reactie ’Ik heb zoiets naast me op de bank zitten.’  Zo stuiteren de reageersels over elkaar heen. ’Hard voor weinig, nooit chagrijnig, maar aan het eind van de maand toch te weinig.’ Dat niveau.

  Coen Dekkers, kweker van Euonymus in Sint-Oedenrode. (Foto: Ron Barendse)

  Misschien kwam het door de titel: ’Wij zoeken iemand die er gewoon veel zin in heeft!’ Of kwam het omdat ik nadrukkelijk vroeg om fans van Ajax, Feyenoord of in ieder geval geen Brabantse club, zodat we wat te ouwehoeren hebben na het weekend.  Het kan ook zijn dat de functie-eis: ’Je weet hoe je Euonymus schrijft of je bent in elk geval bereid om dat te leren’ wat losmaakte. De aandacht werd in elk geval getrokken.

  Toen de eerste rook wat was opgetrokken werden de jobcoaches, HR-mensjes en loopbaanadviseurs ook wakker. ’Hire for Attitude, Train for Skills’ reageerde iemand. Helemaal waar, maar ergens mis je dan ook een cruciaal punt.

  En dat is dat ik gewoon iemand zoek om te werken. Om fijn bezig te zijn met planten en collega’s. Iemand die er zin in heeft in, er energie in stopt en daarvoor beloond wordt met een leuke sfeer en een mooi product. Iemand die snapt dat pauzes net zo belangrijk zijn als het werk zelf en het dus af en toe ook kan laten om op zijn telefoon te zitten (dat was trouwens de tweede functie-eis). 

  Ik heb zes serieuze reacties gehad. Maar bent u of kent u nog iemand die hier wel zou passen? Reageer gerust.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties