’Voertuigregistratie is vaker nodig dan wordt gedacht’


Sommige voertuigeigenaren denken ten onrechte dat registreren van hun voertuig niet nodig is omdat zij niet op de openbare weg komen. Maar de definitie van openbare weg is ruimer dan algemeen wordt aangenomen. Dat meldt RDW.

Vanaf 1 januari 2022 mogen trekkers, rijdende werktuigen (MMBS) en getrokken materieel alleen nog de openbare weg op als ze zijn geregistreerd. Sommige voertuigeigenaren denken volgens RDW dat registreren niet nodig is, omdat ze niet op de openbare weg komen. Maar de definitie van openbare weg is volgens RDW misschien ruimer dan wordt aangenomen.

Het gaat om alle wegen en weggetjes waar andere mensen kunnen of mogen komen, zoals gewone wegen, fietspaden of B-wegen en landweggetjes. Zelfs wegen die niet openbaar lijken te zijn, omdat ze worden afgesloten met een hek, poort of slagboom kunnen toch een openbare weg zijn.

Ook bij de oversteek van het éne akker naar de andere gaan voertuigen over de openbare weg, zelfs als deze door de berm rijden. Registreren is volgens RDW dan ook vaker noodzakelijk dan wordt gedacht.

Lees ook: Welke trekkers wel kenteken en APK, welke niet?

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
niels
niels
9 maanden geleden

Momenteel weet de overheid elke land-en tuinbouwer te vinden voor de landbouwtelling.
Waarom zie ik dan geen post over dit onderwerp van de overheid ?
Ik denk dat dit onderwerp, zeker in de tuinbouw, met een grote hoeveelheid kleine tractoren, redelij onbekend is