Voldoende steun voor bufferzone rond Zundert

  Meer dan 80 bedrijven hebben zich aangesloten bij de bufferzone voor bacterievuur 7 (voorheen 14b), in de regio Zundert. Daarmee is het mogelijk deze zone in de benen te houden en profiteren de kwekers van de exportmogelijkheden die dit biedt. Bovendien worden de kosten door de deelname van veel bedrijven per deelnemer gedrukt.

  Bijzonder is dat de bufferzone zowel wordt gesteund door kwekers met waardplanten – die er direct belang bij hebben – als bedrijven zonder waardplanten. Het wijst op solidariteit binnen de regio.

  Trots

  Treeport heeft zich de afgelopen periode hard gemaakt voor het in standhouden van de zone en is nu trots op het behaalde resultaat. „De meer dan 80 aansluitingen laten zien dat we als regio sterk staan, het belang van een bufferzone inzien en samenwerken. De meeste deelnemers hebben aangegeven dat zij hun aansluiting de komende jaren automatisch willen verlengen. We kunnen als regio dan ook trots en dankbaar zijn dat we dit samen hebben kunnen realiseren, maar ook dat we door het grote aantal aansluitingen de kosten per aansluiting hebben kunnen verlagen”, meldt Treeport in een schriftelijke verklaring.

  Geen free riders

  Free riders zijn uitgesloten. Treeport is met Naktuinbouw overeengekomen dat kwekers die geen areaal waardplanten hebben opgegeven voor deelname aan de bufferzone, ook geen ZP-b2 paspoorten kunnen krijgen. Het exportvoordeel binnen de zone is dus alleen voorbehouden aan deelnemers aan de zone.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties