Volgende beurs Groen-Direkt gaat alleen online

Dinsdag was voorlopig de laatste fysieke beurs van Groen-Direkt. Bijna alle internationale klanten lieten het afweten. „De tuincentra die open zijn, kopen wel wat, maar dat neemt niet alle zorgen weg” zegt Hans Cok.

„Het is triest”, zegt Dirk Rebel tegen een collega als hij bij Groen-Direkt naar buiten stapt. Hij doelt op de rust die deze dinsdagmorgen heerst bij Groen-Direkt. Maar over zijn eigen situatie is hij toch een stuk positiever. Als eigenaar van Naardenplant ziet hij dat het de afgelopen dagen juist drukker was in zijn groencentrum. „Ik heb 6.000 m2 verkoopruimte en zet gewoon alles vol. Ik heb er wel vertrouwen in. Bij ons hebben consumenten alle ruimte om buiten rond te lopen. Bovendien, waar kunnen ze deze dagen anders naar toe?”

Bij Groen-Direkt mogen vandaag niet meer dan 100 mensen tegelijk binnen zijn, maar dat aantal komt geen moment in zicht. „Het was al vrij snel niet meer nodig om te tellen”, zegt Cok. „Ik denk dat er tussen de 50 en 70 klanten zijn geweest. Ik heb nog een enkele Duitser gezien, maar verder zijn het met name vertegenwoordigers van Nederlandse tuincentra die vandaag zijn geweest.”

Buitenlandse klanten lieten het 17 maart afweten. Gerard Dam was een van de Nederlandse klanten die zich wel liet zien. „Ik heb een hoveniersbedrijf en die handel gaat wel gewoon door.”

Over de omzetontwikkeling deze dinsdag zegt Cok: „Het valt niet helemaal tegen wat tuincentra – die open zijn – nog bestellen. Maar dat neemt niet alle zorgen weg. Qua omzet – inclusief de webshop – blijven we onder de helft van wat we normaal zouden doen.”

De beurs van Groen-Direkt op 24 maart gaat niet door. Volgende week wordt een beslissing genomen over de beurs van 31 maart, maar de verwachting van Cok is dat niet eerder dan 7 april de eerstvolgende fysieke beurs van Groen-Direkt plaatsvindt. Het aanbod van de beurs van 17 maart blijft ook de komende weken digitaal beschikbaar. „We hebben echt een prachtig aanbod staan, daar kunnen we ook wel even mee vooruit.”

 

„We hebben echt een prachtig aanbod staan, daar kunnen we ook wel even mee vooruit”, zegt Cok

Meer over de beurs van Groen-Direkt in De Boomkwekerij 7. Deze ligt 27 maart bij abonnees op de mat.

 

 

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties