De Boomkwekerij Nieuws Voormalig-boomkweker helpt nu kwekers op cash-and-carry

Voormalig-boomkweker helpt nu kwekers op cash-and-carry

0

Voor oud-boomkweker Fons Custers zijn het drukke dagen op de cash-and-carry van Garden Plant in Venlo. Toen hij in 2012 met zijn bedrijf stopte zag hij een gat in de markt. Tot op de dag van vandaag heeft hij geen spijt van de stap die hij toen – samen met zijn vrouw – zette.

Fons Custers komt al zijn halve leven bij de cash-and-carry van Garden Plant. Eerst als boomkweker toen Garden Plant een van zijn klanten was. Op de cash-and-carry had hij zijn eigen box waar hij met name bladhoudende heesters ter verkoop aanbood. Uit ervaring wist hij hoe bewerkelijk zo’n eigen locatie op een cash-and-carry kan zijn. Toen Custers in 2012 zijn bedrijf beeindigde zag hij dan ook een gat in de markt. Als hij nou eens voor andere kwekers hun box op de cash-and-carry zou verzorgen?

„Het bleek een gat in de markt”, zegt Custers. „Inmiddels heb ik bijna 30 klanten.” Die klanten zijn allemaal boomkwekers die hun planten bij Garden Plant hebben staan maar voor wie het ook veel tijd kost om hun box op de cash-and-carry goed bij te houden.
In drukke tijden, zoals nu begin april, is Custers iedere dag op de cash-and-carry te vinden. Kwekers sturen hun planten af naar Garden Plant en Custers zorgt er voor dat de planten op de juiste plek komen.

Maar daar blijft het niet bij. Hij controleert namens de kwekers ook of de kwaliteit van de planten niet achteruit gaat. En hij houdt het weer in de gaten. „Als ze nachtvorst voorspellen dan dek ik de gevoelige soorten af met vliesdoek”, zegt Custers terwijl hij heen weer loopt om planten op hun plek te zetten. Water geven hoeft hij overigens niet te doen; dat doen medewerkers van Garden Plant.

Custers ziet wel verschil hoe verschillende kwekers Garden Plant als markplaats bedienen. „Sommigen investeren echt in deze plek door altijd voor goed aanbod te zorgen. Anderen doen dat minder. Zeker in deze tijd waarin ze hun producten wat makkelijker ook ergens anders kwijt kunnen”, aldus Custers.

De voormalig-boomkweker en zijn vrouw Ger, spreken over Garden Plant regelmatig met woorden als ’wij’ en ’ons’. „Ja, wij komen hier al zo lang, het voelt een beetje als ons eigen bedrijf”.
Een foto vinden beiden niet nodig. „Nee hoor, laat ons hier maar lekker anoniem ons werk doen”. En op weg gaan ze weer. Op naar de volgende box waarvan de planten moeten worden aangevuld.

Dit artikel verder lezen?

Inloggen als abonnee

Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij

Reageer op dit artikel

avatar