’Vraag loopt nu iets terug’

„Na een veel sterkere zomer dan normaal, begint de vraag nu iets terug te lopen. Hebe is op dit moment ongekend populair en is al bijna uitverkocht, veel eerder dan anders”, zegt Dirk Oskam van handelaar Oskam Plants.

„Vooral juni en juli waren veel betere maanden dan vorig jaar, daarin hebben we een fikse inhaalslag kunnen maken. Na een veel sterkere zomer dan normaal, begint de vraag nu iets terug te lopen mede door de weersomslag en het begin van het schooljaar.”

Hebe bijna uitverkocht

„Hebe is ongekend populair dit jaar en is al bijna uitverkocht, veel eerder dan anders. Al aan het begin van het seizoen is daar hard aan getrokken. Omdat er in de tuincentra flinke gaten waren gevallen door het schaarse zomergoed, zijn ze al eerder met het herfstgoed van start gegaan. Vooral de grote acties trekken veel Hebe uit de vrije markt.”

Dirk Oskam: „Afzet loopt nu iets terug.”

Oskam Plants is van oorsprong kamerplantenexporteur, maar de laatste jaren neemt het aandeel tuinplanten behoorlijk toe.

Lees in de rubriek Hoe loopt het (met inlog) in De Boomkwekerij 19 wat Oskam onder andere zegt over het aanbod op de tuinplantenklok. De Boomkwekerij 19 ligt vanaf 11 september bij abonnees op de mat.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties