’Vroege kerst heeft geen gevolgen voor inkoop tuinplanten’

Intratuin wil in coronatijd klanten langer de tijd en meer ruimte geven om hun kerstinkopen te doen. De tuincentrumketen schakelt daarom twee weken eerder over naar kerst. Voor de tuinplanteninkoop heeft dit geen gevolgen.

Normaal gesproken gaan de meeste kerstshows bij de vestigingen van Intratuin rond de herfstvakantie open, maar dit jaar openen de meeste winkels hun kerstshow al rond 1 oktober. Dat zegt Peter Paul Kleinbussink, directeur van Intratuin in het AD.

Volgens hem heeft de vroege opening alles met de coronatijd te maken. „We willen voorkomen dat het te druk wordt in de winkels. Nu mensen dit jaar het thuis extra gezellig willen maken, verwachten we dat er extra vroeg met versieren wordt begonnen.”

Geen gevolgen voor tuinplanten

Voor de in- of verkoop van tuinplanten heeft dit geen gevolgen zegt category manager Niels Feller. „Tot op heden loopt de verkoop van tuinplanten goed, maar normaal gesproken is september qua plantenverkoop toch vooral een komkommermaand. Aan de andere kant zien we nu al wel extra vraag naar Skimmia en Gaultheria. Maar voor onze inkoop van tuinplanten heeft het vervroegen van de kerst in ieder geval geen gevolgen. De inkoop blijft ongewijzigd. Dat geldt ook voor de inkoop van kerstbomen. We verwachten niet dat consumenten ineens veel eerder hun kerstboom gaan kopen.”

Lees hier het artikel in het Algemeen Dagblad.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties