De Boomkwekerij Nieuws ’Vrouwen kunnen zorgen voor meer marge’

’Vrouwen kunnen zorgen voor meer marge’

0

Carla Prins-Laban, programmamanager Greenport Boskoop, vindt het een gemis dat veel inkopers in de groenbranche mannen zijn. „In winkels zijn het vooral vrouwen die bloemen en planten kopen, maar op de inkoopafdeling zie ik dat niet terug.”

„Mannelijke inkopers zijn over het algemeen meer prijsgedreven en dat is zelden ergens goed voor”, zegt Prins-Laban. „Vrouwen hebben veelal meer gevoel voor styling en
als bedrijven daarvan meer gebruik maken, ben ik er van overtuigd dat zij hun marges kunnen vergroten.”

Over het feit dat ze als vrouwelijke bestuurder werkt in een overwegend mannenwereld zegt ze: „Ik vind daar eigenlijk niet zo veel van. Ik ben niet per se voor positieve discriminatie.”

De Boomkwekerij 25/26 heeft als thema ’Vrouwen in de boomkwekerij’. Naast Prins-Laban komen ook de bestuurders Helma van der Louw en Jolanda van Hasselt aan het woord. Verder vertelt kweker Sandra Schouten over ondernemen in een mannenwereld en is er een reportage van Eriksbo Plantskola, een Zweedse boomkwekerij die door vrouwen wordt gerund. Monique Radder en Patricia van Riel vertellen of zij zich ’De vrouw van’ voelen of juist niet. Lees hier de artikelen in het digitale magazine (voor abonnees).

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar