Tuin en Landschap nieuws Waterbedrijf roept op om tuinen niet meer te besproeien

  Waterbedrijf roept op om tuinen niet meer te besproeien

  0

  Na een gortdroog voorjaar begint ook zomermaand juni warm en droog. Het resultaat is al in veel tuinen terug te zien en ook de natuur is zeer droog. Waterbedrijven roepen gebruikers op om zuinig om te gaan met water.

  Waterbedrijf Vitens, dat water levert in de provincies Friesland, Overijssel, Flevoland, Gelderland en Utrecht, riep deze week gebruikers op om zuinig om te gaan met water. Zo roept Vitens gebruikers op om te stoppen met het besproeien van de tuin en geen zwembadjes en opzetbaden te vullen.

  Huishoudens in het gebied van Vitens konden afgelopen dagen ook al aan den lijve de gevolgen merken van het hoge watergebruik; door verminderde waterdruk kwam er soms minder water uit de kraan.

  Het neerslagtekort loopt intussen steeds verder op en staat inmiddels op 166 mm gemiddeld, oplopend naar 174 mm de komende vijftien dagen. Hiermee loopt 2020 ver voor op 2018 toen pas half juli dergelijke waardes werden bereikt, en zelfs voor op recordjaar 1976 toen het pas in de tweede helft van juni zo droog was als nu.

   

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar