Waterstress

Een rauwe, doorrookte stem galmt over het waterbassin. Het is al vroeg warm en ik heb echt slecht geslapen. Ja, ik weet het, het grondverzetbedrijf had mijn nieuwe bassin strak in elkaar gezet volgens de tekening. Het zag er gelikt uit. Extra zand aangevoerd voor een tussendijk omdat ik dan ook het water van mijn containerveld voortaan apart op kan vangen. Wel zo netjes. Het lag klaar voor nieuwe folie en water, liefst veel water en snel.

’Ben je zenuwachtig baasje?’ Dat was het eerste wat ’ie gevraagd had toen hij binnenkwam. Ik had geprobeerd zo on-zenuwachtig als mogelijk te kijken. Weet niet of dat lukte trouwens. Hij moet mijn wallen ook gezien hebben. Slaaptekort. Inderdaad, van de stress. En hey, ik wist ook wel dat het bassin er pico bello bij lag. Precies volgens specificaties. Maar ja, had ik wel de goede specificaties uitgeprint en aan de graafmachines meegegeven? Ik heb de halve nacht geprobeerd het van het plafond af te lezen. Hartstikke nutteloos en behoorlijk struisvogelachtig, maar ik deed het wel.

Zo’n bassin vervangen, het lijkt simpel, maar na 20 jaar wil je wel eens wat anders, toch? Dus heb ik wat heen en weer gemaild over hoe het moest worden enzovoort, je snapt het wel. Bovendien zag ik toen ik om half 2 ’s nachts op mijn telefoon de mails terug zat te lezen dat het ook nog eens vrijdag de dertiende was. En dus was het heel logisch dat ik de verkeerde tekening uitgeprint had om dat ’vijvertje’ aan te leggen.

’Ja, ik heb er niet best van geslapen man, ik twijfel of ik wel de goede tekening heb meegegeven.’ Hij begint te bulderen van het lachen. ’Ik moet de eerste tuinder ook nog tegenkomen die niet zenuwachtig is hoor. Maar weet je hoe het werkt? Kantoor wil geen risico, dus die tekent een paar meter extra folie eraan. De werkplaats denkt, we nemen geen risico en die maken het ook nog een tikkie ruimer. En wij? Wij knippen die hele boel er 99 van de 100 keer af en maken het op maat. Geen zorgen tuindertje, ik zeg toch al, het komt goed.’

Om 3 uur rijden ze van de dam af. En zit ik met 2 grote bigbags vol met afvalfolie. Alles op maat.

 

Foto: @euonymus_nl

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties