De Boomkwekerij Nieuws ’We draaien nu beter dan vorige zomer’

’We draaien nu beter dan vorige zomer’

0

„Na een enorme dip draaien we nu weer op volle kracht”, zegt Max Hoogeboom, mede-eigenaar van exporteur Plantline in Boskoop. Vooral in Groot-Brittannië zijn we veel omzet verloren.

„Alle tuincentra en bouwmarkten waren een tijdlang dicht, werkelijk alles lag stil. Om niet gek te worden van de zorgen, hebben we met zijn allen het kantoor maar geschilderd. Om kosten te beperken hebben we de auto’s tijdelijk uit de verzekering gehaald. Ze stonden toch stil. Zelfs toen op 13 mei de Britse winkels weer open mochten, bleven veel tuincentra nog twee weken dicht.

„Na een enorme dip draaien we nu weer op volle kracht”, zegt Max Hoogeboom. (Foto: Plantline)

„Op het moment draaien we beter dan vorig jaar. De vraag blijft pieken en het aanbod is weer wat ruimer, ook omdat het sortiment in de tussentijd is veranderd. Bij Lavandula en Echinacea zijn er nog steeds tekorten.”

Lees meer over hoe de handel op het VK loopt in De Boomkwekerij 15/16. Dit nummer ligt vanaf 17 juli bij abonnees op de mat. Lees de rubriek ’Hoe loopt het’ ook in onze digitale magazine.

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar