’We halen minder eindproduct uit Europa’

Tim Edwards, bestuursvoorzitter van het Britse Boningale Nurseries, ziet dat op alle marktsegmenten de handel goed gaat. „Hove­niers, tuincentra, online-kanalen; overal zijn we weer op pre-covidniveau.”

„Vooral de markt van tuinarchitecten die voor het hoge segment werken, is sterker dan ooit” ziet Edwards. Het bedrijf ondervindt wel de gevolgen van Brexit. „Door Brexit zijn we genoodzaakt een andere strategie te gaan volgen.”

Tim Edwards van het Britse Boningale Nurseries ziet dat op alle marktsegmenten de handel goed gaat. (Foto: De Boomkwekerij)

In plaats van veel tuinplanten uit Europa te laten komen, zullen we ons eigen sortiment vaker gaan completeren met lokale producten. De Brexitprocedures hebben import duur en tijdrovend gemaakt. En we hebben aan beide kanten van het water wel geleerd dat autoriteiten steeds weer iets anders verzinnen om de zaken te bemoeilijken.”

Waarom is Brexit niet per se slecht nieuws voor de Europese partners van het bedrijf? En is de keten nog wel houdbaar als we altijd alles willen hebben?

Lees het volledige artikel in De Boomkwekerij editie 21. Heeft u een digitaal abonnement? Lees dan nu al het complete artikel en meer via mijnboomkwekerij.nl

Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties