Webinar robotisering door Glastuinbouw Nederland op 11 februari

Glastuinbouw Nederland organiseert 11 februari een online seminar over robotisering en arbeid. In dit webinar komen meerdere vragen hierover aan bod. Hoe ziet in het licht van de ontwikkelingen de toekomst van arbeid eruit? Hoe blijft met robotisering werk in (glas)tuinbouw interessant? En welke maatregelen kunnen werkgevers en -nemers nemen voor een veilige en gezonde toekomst op de werkvloer?

Steeds meer handelingen in de arbeid kunnen door robots worden overgenomen. Een volledig gemechaniseerde glastuinbouwsector laat naar verwachting nog zeker vijftien jaar op zich wachten. Het gevolg is dat er veelal inzichtmatig werk overblijft voor werknemers. Wegens de doorlooptijd van de machines moet dit onder tijdsdruk worden uitgevoerd. Volgens onderzoek van Wageningen University & Research (WUR) moet dit in de toekomst bovendien gebeuren in klimatologisch lastigere omstandigheden.

Oplossingsrichtingen interessant werk

Daarom is het van belang om het werk in het primaire proces aantrekkelijker te maken. In het onderzoek hoe dit samen gaat met robotisering, zijn zes oplossingsrichtingen beschreven. Deze worden tijdens het webinar doorgenomen door Erik Pekkeriet van WUR. Uitgangspunt is hierbij de vraag hoe kwekers deze oplossingen in hun bedrijf kunnen toepassen. Naast Pekkeriet zullen ook zijn WUR-collega Gerben Splinter en Albert van der Burg van Stigas een bijdrage leveren.

Dit webinar van Glastuinbouw Nederland is openbaar toegankelijk, ook voor kwekers uit andere sectoren. Aanmelden is verplicht en is mogelijk tot donderdag 11 februari 10:00 uur. Voor meer informatie of om aan te melden, klik hier.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties