Webshopdeuren

‘Geachte heer/mevrouw, Goed nieuws! Er is een nieuwe koper aangesloten op de webshop van plantconnect.nl.’ Mooi!

Dat mailtje kan gelijk de prullenbak in. Ze leven nog bij Plantconnect. En zoals bij alle moeizame trajecten moeten ze af en toe een succesje melden. Om het geheel een beetje gaande te houden.

Eigenlijk toch wel leuk voor ze, weer een nieuwe koper. Ontvangen ze weer 1.030 euri. Ja, u leest het goed, duizenddertig Europese munten. Dat kost het een koper om een jaar lang gebruik te mogen maken van de webshop van FloraHolland. En dat alleen als ie ook nog acht hoofdstukken voorwaarden en zes paragrafen spelregels heeft doorgeploeterd.

Dan mag die beste klant, degene die zorgt voor onze boterham, eindelijk, bij de gratie van FloraHolland plantjes gaan bestellen. En gebruikmaken van het aanbod van alle aangesloten kwekers.

Een paar weken geleden viel de Ikea-catalogus op de mat. Ja, die van die heel goedkope orchideeën. Die staan op pagina één. Vol trots laten ze in een glimmend glossy magazine zien wat zij voor aanbod hebben. Zes miljoen van die boeken worden gratis verspreid. Met een beetje pech krijg je hem zelfs ongevraagd in je brievenbus. Jaha, je krijgt hem, je hoeft er niks voor te betalen. En mooi dat ie is! Sfeerfoto’s, strak, romantisch, modern, klassiek. Het is bijna een collectors item.

Weet je wat ook zo leuk is aan dat Ikea, de deur staat er letterlijk voor je open en kopen is gratis. Dus even voor de duidelijkheid, niet wat je koopt, maar dat je koopt, dat is gratis. Hoef je niks voor te betalen. En je kan uitzoeken wat je wil, het hele aanbod wordt gepresenteerd, voor nop. Niks aparts trouwens, ik kom weinig winkels tegen waar ze aan de deur toegangskaarten verkopen. En al helemaal geen jaarkaarten.  Behalve dus bij de digitale winkel van Plantconnect.

FloraHolland bestaat dit jaar honderd jaar. En als je jarig bent, trakteer je. Het is leuk om je leden te trakteren, maar dat is een sigaartje uit eigen doos. Hoe leuk is het om klanten te trakteren? Zet die webshop-deuren wagenwijd open! Dan alleen de sfeerfoto’s nog.