De Boomkwekerij Nieuws Website in de lucht voor indienen claims hefbrugschade

Website in de lucht voor indienen claims hefbrugschade

0

Ondernemers in Boskoop die menen schade te leiden door het afsluiten van de hefbrug kunnen zich aanmelden op de website hefbrugboskoopschadeclaim.com. De website is een initiatief van Peter Bontekoe, ondernemer en inwoner van Boskoop.

„De impact van het afsluiten van de hefbrug is groot”, zegt Bontekoe. „Bovendien lijden we al jaren schade door de hefbrug, maar momenteel door de afsluiting natuurlijk extra.”
Bontekoe hoorde de afgelopen dagen om zich heen diverse geluiden van bedrijven die schade lijden: van winkeliers tot boomkwekers.

Centraal meldpunt

Voor hem was dit voldoende reden om een centraal meldpunt in te stellen waar bedrijven terecht kunnen om hun claim in te dienen. Advocaat Berth Brouwer van Fort Advocaten in Amsterdam zal zich over de claims buigen.
„Ik hoop dat zich enkele honderden bedrijven zullen melden, aan een paar hebben we niet zo veel”, zegt Bontekoe. „Boskoop telt zo’n 1.300 bedrijven en ik ben er van overtuigd dat veel van hen schade lijden.” In de eerste 24 uur dat de website in de lucht is hebben volgens Bontekoe ruim 20 bedrijven zich aangemeld.

De hefbrug in Boskoop is sinds donderdag 10 oktober voor al het verkeer afgesloten. (foto: Ron Barendse)

Omschrijving in later stadium

Vooralsnog hoeven mensen alleen hun contactgegevens op de website achter te laten. Een omschrijving van de claim kan volgens Bontekoe in een later stadium. Over de slagingskans op uitbetaling zegt Bontekoe het volgende: „Schadeclaims als deze leiden niet snel tot succes, daarvan ben ik me bewust. Maar een genoegdoening is minimaal op z’n plaats. Bovendien denk ik ook dat we middels deze claim extra druk op bestuurders kunnen zetten om sneller te komen tot toekomstbestendige oplossing, namelijk een tweede oeververbinding.”

Bedrijven die een claim willen aanmelden kunnen dat hier doen: hefbrugboskoopschadeclaim.com

Ron Barendse
Ron Barendse is sinds 2009 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij schrijft onder andere over markt & afzet en personeel & organisatie.

Reageer op dit artikel

avatar