Weerman bij opening GrootGroenPlus: ‘U gaat het druk krijgen’

Klimaatdeskundige Reinier van den Berg spreekt bezoekers van de vakbeurs GrootGroenPlus toe
Klimaatdeskundige Reinier van den Berg spreekt bezoekers van de vakbeurs GrootGroenPlus toe.

„Het is 5 over 12. Maar u heeft de sleutel in handen om die klok weer terug te draaien”. Weerman Reinier van den Berg wond er bij de opening van GrootGroenPlus in Zundert geen doekjes om. Het klimaat verandert. De manier om dat proces te keren is meer bomen planten.

Volgens de weerman zijn er al tal van tekenen dat het klimaat verandert, en ervaren ook kwekers daarvan de gevolgen. Hij voorspelt bijvoorbeeld dat verzilting van het oppervlaktewater in het noorden en westen van het land vaker voor gaat komen in droogteperioden.

Van den Berg voorspelt daarom een gouden toekomst voor boom- en vaste plantenkwekers. Hij verwacht dat gebruik gaat worden van dé oplossing voor de klimaatverandering: groen. Echt werk maken van duurzaamheid en het invullen van rentmeesterschap vraagt om de aanplant van meer groen om de klok weer terug te draaien naar vijf voor 12, betoogde hij in Zundert.

„U gaat het druk krijgen met het leveren van al die nieuwe bomen. De toekomst ligt in uw handen.”

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
BuxusjoostTD
BuxusjoostTD
4 jaren geleden

Dag Wim, hebben de constructeurs van het Parijse klimaatakkoord het telefoonnummer van mijnheer Van den Berg al, en hebben ze in Zundert die aardbolreddende sleutel al gevonden. (ik snap de opzet van het betoog van Van den Berg, maar ik denk dat hij vooral aan zijn eigen financiële toekomst denkt).