De Boomkwekerij Weinig bomen richting het Vaticaan

  Weinig bomen richting het Vaticaan

  0

  Onder grote publieke belangstelling zijn vandaag in de Keukenhof de bloemen en bomen – na inzegening – vertrokken voor de Paasviering in het Vaticaan. Het aandeel bloemen is opnieuw veel groter dan het aandeel bomen. „En dat is jammer”, zegt hoofdarrangeur Paul Deckers.

  „Sinds de promotiegelden van het Productschap Tuinbouw zijn opgedroogd gebruik ik veel minder heesters en bomen dan voorheen”, zegt Deckers. „En dat is jammer, want ik gebruik deze graag in mijn arrangementen. Nu moet ik met het bloemwerk extra creatief zijn om toch hoogte en volume te creëren.”

  Ebben

  Toch zijn er straks nog wel een aantal bomen en heesters te bewonderen. „Gelukkig draagt kweker Toon Ebben dit project een warm hart toe. Door onze samenwerking kunnen we rode en gele Cornus, Tilia en Betula laten zien.”
  De bomen zijn nog niet groen, maar zitten in knop. „Pasen is nou eenmaal vroeger dan vorig jaar. We moeten het daarom maar als symbolisch zien dat de bomen nog niet uitgelopen zijn.”
  Beckers ziet graag dat boomkwekers in de toekomst weer aanhaken bij de leveringen voor het Vaticaan. „Je producten tijdens de paasviering aan de hele wereld laten zien, dat is toch een unieke kans. Wat mij betreft zijn kwekers met ideeën hieromtrent van harte welkom.”

  Meeuwen

  Journalisten toonden bij het vertrek in de Keukenhof veel belangstelling voor de meeuwen, die vorig jaar de versiering van het plein dreigden te verstoren. Ze vroegen aan hoofdarrangeur Deckers en Mgr. Van den Hende welke maatregelen er getroffen waren. „De meeuwen zijn, net als de bloemen, onderdeel van de schepping”, verklaarde Van den Hende. „Ik verwacht dat ze er samen wel uit komen.”
  In totaal vertrekken er drie vrachtauto’s naar het Vaticaan. Vanuit Nederland gaat een professioneel bedrijf mee om de meeuwen te verjagen.

  Mgr. Van den Hende en Paul Deckers staan de pers te woord.

  Geen ’bedankt voor de bloemen’

  Wie tijdens de paasviering wacht op de traditionele uitspraak ’Bedankt voor die bloemen’ zal teleurgesteld worden: paus Franciscus zal het dankwoord alleen in het Italiaans uitspreken. Mgr. Van der Hende rekent erop dat alles zal worden ondertiteld.

  Reageer op dit artikel

  avatar