Welke voorjaarsbeurzen gaan (aangepast) nog wel door?


In verband met corona krijgen de voorjaarsbeurzen een ander gezicht. Spontaan binnenlopen is nergens mogelijk en een behoorlijk aantal is zelfs helemaal geschrapt. Een overzicht.

Dit jaar in januari geen Royal FloraHolland Winterfair in Aalsmeer. Daarvoor in de plaats organiseert de veiling samen met Flower Factor de eerste Social Trade Fair. Deze vindt plaats van 11 t/m 16 januari.
De organisatie meldt: „Een week voor inspiratie, noviteiten, trends en een kijkje achter de schermen bij toonaangevende kwekers. Het programma bestaat uit tutorials met de top arrangeurs van Flower Factor die onder meer aan de slag gaan met de winnende producten van de Glazen Tulp Award. Er zijn interviews met professionals uit de sierteeltsector, bij diverse kwekerijen krijgt u een kijkje achter de schermen en er zijn livestream sessies waar u live en interactief kunt volgen hoe Pim van den Akker en Roos van Unen trendy creaties maken.”

De editie van De Groene Sector Vakbeurs, die gepland stond op 12, 13 en 14 januari in Evenementenhal Hardenberg, is verplaatst naar 11, 12 en 13 januari 2022.

Plant Collect in Boskoop houdt van 25 tot en met 29 januari haar Voorjaarsbeurs die alleen op afspraak is te bezoeken.

Klanten bekijken het aanbod tijdens een eerdere editie van de Voorjaarsbeurs van Plant Collect. (foto: Ron Barendse)

Onder de titel ’Op inkoop in het zuiden’ werken de vier onderstaande beurzen samen: voorjaarsbeurs GrootGroenPlus, Groenbeurs Haaren, Groenbeurs Brabant en Treevention.

De voorjaarsbeurs van GrootGroenPlus in Zundert gaat fysiek niet door. De beurs zou plaatsvinden op 20 en 21 januari. In de week van 19 tot en met 26 januari is er wel extra aandacht voor de deelnemers aan de najaarsbeurs GrootGroenPlus die van 6 tot en met 8 oktober wordt gehouden. De beursorganisatie doet dit onder de noemer van GGP-promotieweek.

Groenbeurs Haaren gaat fysiek niet door, maar de negen deelnemende kwekers stellen wel hun bedrijven – op afspraak – open voor klanten. Zij doen dit van 25 tot en met 29 januari.

Groenbeurs Brabant in Best (voorheen Sint-Oedenrode) gaat fysiek eveneens niet door. De beurs zou gehouden worden op 22 en 23 januari. Individueel zijn de bedrijven – op afspraak- wel te bezoeken, maar dit gaat buiten de beursorganisatie om.

Treevention in Venlo staat op de agenda voor 24, 25 en 26 januari. De beurs bestaat normaal gesproken uit twee gedeelten: de lagenbeurs en het kwekersplein. Het kwekersplein is door de beursorganisatie omgedoopt naar een conceptenplein met product- en bedrijfspresentaties, maar zonder standbemanning. De lagenbeurs gaat door. Wel dienen bezoekers zich van te voren te registreren en wordt gewerkt met tijdslots.

Voorjaarsbeurs Arie Bouman Tuinplanten wordt gehouden op alle werkdagen van 28 januari tot en met 4 februari. De beurs is alleen op afspraak te bezoeken.

Tijdens eerdere edities van de voorjaarsbeurs van Arie Bouman Tuinplanten konden klanten veelal vrij inlopen. Dit jaar is het maken van een afspraak nodig.

IPM Essen, die eind januari zou worden gehouden, gaat zowel fysiek als online niet door. Aanvankelijk kwam de beursorganisatie nog met een online-programma, de IPM Essen Summit, maar ook daar ging onlangs een streep door.

Groen-Direkt start haar Voorjaar Showroom op 2 en 3 februari, maar deze loopt langer door indien nog niet alle klanten zijn geweest. Klanten kunnen de beurs alleen op afspraak bezoeken en kunnen zich (binnenkort) via de website van Groen-Direkt aanmelden. Groen-Direkt houdt rekening met een groter aandeel klanten dat via de webshop inkoopt. Daartoe is de capaciteit vergroot en is het aanbod van de onbemande PPP-stands voor klanten ook digitaal beschikbaar.

Verder heeft Groen-Direkt de openingstijden van haar reguliere beurzen voor dit jaar aangepast. De reguliere beurzen zijn niet alleen op dinsdag, maar voortaan ook op maandag. Deze vinden plaats op maandag van 7.30 tot 16.00 uur en dinsdagochtend van 7.30 –tot12.00 uur. In 2020 was al in verband met corona de wekelijkse beurscyclus verlengd tot en met de herfst. Dit is Groen-Direkt goed bevallen, vandaar dat in 2021 de wekelijkse beurzen worden doorgevoerd tot en met augustus. Op de reguliere beurzen worden meerdere planten per partij gepresenteerd en niet zoals aanvankelijk in 2020 één monsterplant.
Klanten kunnen dit jaar vanaf vrijdag online het beursaanbod van na het weekend bekijken. Voorheen was dit pas na het weekend.

De beurs van cash-and-carry Menkehorst, van 1 tot en met 4 februari, is alleen op afspraak te bezoeken. „Uiteraard nemen wij alle corona-maatregelen in acht. Daarom willen we u vragen om contact met ons op te nemen en een afspraak te maken. Zo garanderen we een veilig en soepel bezoek”, aldus het bedrijf op haar site.

De komende editie van de glastuinbouwbeurs HortiContact die gepland stond op 23, 24 en 25 februari in Evenementenhal Gorinchem gaat niet door. De beurs is verplaatst naar 22, 23 en 24 februari 2022.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties