Tuin en Landschap Werkgevers pleiten voor pas op de plaats verhoging AOW-leeftijd

  Werkgevers pleiten voor pas op de plaats verhoging AOW-leeftijd

  0

  Werkgevers in de bouw, metaal en installatiebranche pleiten in het Financieele Dagblad voor een pas op de plaats wat betreft de verhoging van de AOW-leeftijd. Volgens de werkgeverskoepels vallen nu te veel werknemers vroegtijdig uit.

  Recente cijfers van het UWV wijzen op een sterke toename van het aantal werknemers dat voor de pensioenleeftijd uitvalt. Met name in zware beroepen zoals de bouw en metaal zou de kans op uitval volgens het Economisch Instituut van de Bouw (EIB) tientallen malen hoger liggen dan gemiddeld.

  Tot heden is er echter geen heldere definitie van wat ‘zware beroepen’ zijn. Overleg binnen de Sociaal Economische Raad (SER) tussen werkgevers- en werknemersorganisaties heeft tot nu toe weinig opgeleverd. Flexibilisering van de AOW-leeftijd blijft ook controversieel in werkgeverskringen, vooral omdat het erg duur zou zijn.

  Werkgevers en werknemers zijn het er wel over eens dat de verhoging van de AOW-leeftijd te snel gaat en dat een pas op de plaats ook economisch te verantwoorden is.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.

  Reageer op dit artikel

  avatar