Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Werkgevers pleiten voor voortvarende formatieperiode

  Werkgevers pleiten voor voortvarende formatieperiode

  0

  VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland hopen op een voortvarende en zorgvuldige formatieperiode, zodat voor de komende vier jaar een stabiel kabinet kan worden gevormd. Volgens de werknemersorganisaties zijn er op basis van de uitslagen duidelijke coalities mogelijk.

  „Gelet op de onrust in de wereld is stabiliteit en vertrouwen belangrijker dan ooit om samen de grote vraagstukken waar we voor staan te kunnen aanpakken. Ondernemers zijn daarbij gebaat met een open oriëntatie van Nederland”, aldus de organisaties.

  De ondernemersorganisaties vinden het voor de toekomst van Nederland belangrijk dat een nieuw kabinet inzet op „meer ruimte voor ondernemerschap en voor een sterke, duurzame, inclusieve economie met kansen voor iedereen”.

  Grote transities

  Volgens de organisaties moet worden ingezet op de grote transities die op Nederland afkomen, waaronder de klimaat- en energietransitie, veiligheid, stedelijke vitaliteit in combinatie met een leefbaar landelijk gebied, digitalisering en innovatie.

  Verder pleiten zij voor lagere lasten voor ondernemers, een beter functionerende arbeidsmarkt met minder risico’s voor ondernemers en een krachtige samenwerking binnen de EU.

  Ralph Mens
  Ralph Mens is sinds 2007 werkzaam bij Hortipoint en is hoofdredacteur van Tuin en Landschap.