Westrenen Mechanisatie failliet

Westrenen Mechanisatie is vorige week failliet verklaard. De curator werkt aan een doorstart van deze John Deere-dealer voor onder andere laanboomregio Opheusden.

Het faillissement is donderdag 18 juni uitgesproken door de rechtbank in Gelderland. Het was volgens Grondig.com aangevraagd door de directie, vanwege tegenvallende resultaten. Volgens Landbouwmechanisatie was het marktaandeel van Westrenen afgelopen jaren gedaald van 27 naar 14%.

Curator Johan Thielen zei tegenover Grondig.com dat klanten zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken. „Monteurs werken nog gewoon door en lossen storingen bij klanten op. Aflevering van bestaande orders proberen we zo goed mogelijk te laten doorgaan, afhankelijk van de status van de order.”

Thielen onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart. Diverse partijen zouden zich hiervoor al hebben gemeld. Het mechanisatiebedrijf kan dan worden overgenomen, maar het kan ook worden opgesplitst in delen. Andere John Deere-dealers kunnen dan een deel van het werkgebied overnemen.

Westrenen Mechanisatie had vestigingen in Kesteren, Beek, Benschop en Barneveld. Het bedrijf was hoofddealer voor Midden-Nederland; een van de zeven in Nederland.