Bloem en Blad Corona ‘Winkelen in grote steden? Draag een mondkapje!’

  ‘Winkelen in grote steden? Draag een mondkapje!’

  0

  Winkeliers in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mogen klanten weigeren die geen mondkapje dragen. Dat heeft minister-president Mark Rutte bekendgemaakt tijdens de persconferentie op maandagavond 28 september waarin hij strengere coronamaatregelen aankondigde.

  Klanten in de drie grote steden wordt dringend geadviseerd om een mondkapje in winkels te dragen, omdat het aantal coronabesmettingen hier snel toeneemt. Het risiconiveau is in de grote steden verhoogd naar niveau 3: ernstig, meldt Retailnews.

  De detailhandel in het hele land moet een deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat iedereen anderhalve meter afstand houdt. Supermarkten worden verplicht twee keer per dag een speciaal uur in te voeren voor kwetsbare groepen. ‘Kwetsbare groepen, zoals ouderen, moeten in alle rust en overal veilig boodschappen kunnen doen.’ Verder zei Rutte dat winkelen niet als een uitje moet worden gezien. ‘Doe het alleen!’

  Drie weken

  De landelijke maatregelen gelden vanaf vandaag 18.00 uur en gelden vooralsnog voor drie weken. Op rijksoverheid.nl staan alle afgekondigde maatregelen.

  Bron: Retailnews | Foto: Shutterstock

  Reageer op dit artikel

  avatar