Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Winter remt bloemenverkoop

  Winter remt bloemenverkoop

  0

  Vergeleken met januari 2018 was januari 2019 een koude maand. In delen van Europa viel veel sneeuw. Dit had met name invloed op de bloemenprijzen. Er werden verleden maand minder stuks van kamerplanten en tuinplanten verkocht via Royal FloraHolland.

  Om de januari-cijfers van Royal FloraHolland direct maar even in perspectief te plaatsen: in 2018 maakte een in verhouding zachte januari dat de gemiddelde prijzen van de snijbloemen, kamerplanten en tuinplanten bij FloraHolland beter waren dan een jaar ervoor. Dit ondanks een fors hoger aanbod. Daarbij dient ook weer te worden aangetekend dat januari 2018 werd afgezet tegenover januari 2017, een relatief koude maand. In 2017, 2018 en 2019 telde januari 22 veildagen.

  Winters weer
  In totaal werden er in januari 2019 via de veiling iets meer bloemen verkocht dan vorig jaar (+0,3%). De gemiddelde prijs (23 cent) lag 4,2% lager. Mogelijk was het winterse weer hier van invloed op. In Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk viel veel sneeuw. Snelwegen waren berijdbaar, maar het openbare leven lag plat.

   

  Dit artikel verder lezen?

  Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
  Arie-Frans Middelburg
  Arie-Frans Middelburg werkt sinds 2002 als redacteur bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft onder meer over veilingen, logistiek en ontwikkelingen in de sierteelt in het buitenland.

  Reageer op dit artikel

  avatar