Wondermiddeltjes

  Heerlijke dagen zijn het. Ze beginnen vaker met een flard mist en de handel in september en oktober is vaker steady en zelden zo hectisch als het voorjaar. Regelmatig genieten we in deze maanden van weekenden met de titel ‘waarschijnlijk laatste mooie weekend van het jaar’.

  Na één van zulke dagen scrol ik even door mijn socials: Facebook deze keer.  En ik weet niet wat ik eerder deze week heb gegoogeld, maar mijn oog valt op een advertentie van Inaesessentials. Zij introduceren hun nieuwste, beste, meest gevraagde product. Iets tegen haaruitval. En het is, houd u vast, brandnetelwater.

  Juist ja, de oplossing voor alle kwalen zit al lang verborgen in de natuur zelf. We moeten het alleen nog zien te vinden. Want dit water is niet zomaar brandnetelwater: het komt uit de oerwouden van Bulgarije, het wordt met de hand geplukt en dat moet gebeuren om middernacht bij volle maan zodat de sappen omhoog gaan.  En ik heb voor u even doorgeklikt, dan kost het slecht €16,99 per 200 ml.

  Wij doen echt iets verkeerd in de plantenbusiness zeg ik. Iedereen weet dat brandnetels zwaar onderschat zijn. Je kan er namelijk prima brandnetelgier van maken tegen luizen. En als plantversterker. En die brandnetelgier maak je makkelijk zelf met een paar zelfgeplukte handjes, die gooi je in een emmer koud water, misschien een beetje suiker erbij, paar keer roeren en zodra het gaat stinken is het klaar. Eitje toch, waarom hebben wij dan Tepekki of Sivanto Prime nodig?

  Dus collega’s, koken, bevriezen, kneuzen die bomen en struiken. Pluk ze met zonsverduisteringen, ’s nachts, bij 40 graden of bij -10. Met blote handen of juist met rubberen handschoenen. Fermenteer ze, weet ik veel, maar probeer wat. Deze maanden zijn er perfect voor. En als je wat gevonden hebt, verpak het in een flard mist en doe net of de prijs ook een wondertje is.

  Zo! Ik smeer even een Euonymus-gelletje op mijn zere knie, kan ik genieten van het mooie weekend, waarschijnlijk het laatste van dit jaar. Laters.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties