Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Woonplanten van de maand voor 2019 bekend

  Woonplanten van de maand voor 2019 bekend

  0

  Mooiwatplantendoen.nl zet iedere maand een kamerplant in de kijker. De lijst van planten die volgend jaar onder de aandacht worden gebracht, is nu ook bekend. Bloemenbureau Holland hoopt dat ketenpartijen hier op inhaken en eigen verkoopacties  gaan ontwikkelen.

  Mooiwatplantendoen. nl maakt van alle planten beelden en teksten voor de consument. Daarnaast willen zij de media inspireren met mooi beeldmateriaal, dat aansluit op de consumentenbehoeftes. Er wordt aangesloten op het groeiplatform ‘Interior’.

  De lijst met planten is tot stand gekomen in samenwerking met FloraHolland. Bij de selectie is rekening gehouden met een aantal criteria. Zo mag een product slechts een keer per drie jaar gepromoot worden. Om een goede verkrijgbaarheid te garanderen, moeten er minimaal vier kwekers zijn die de plant of plantengroep telen en moeten de producten in een periode van zeven maanden goed worden aangevoerd (1 à 2 seizoensproducten uitgezonderd). Bovendien bekijkt Bloemenbureau of de planten interessant zijn voor de consumenten(pers) en aansluiten bij de huidige tijdgeest.

  De woonplanten van 2019 zijn:

  Januari – Kentia
  Februari – Varens
  Maart – Potlelie
  April – Begonia
  Mei – Badkamerplanten (Tillandsia, Ficus pumila, Adiantum, Spathiphyllum)
  Juni – Zonnebloem
  Juli – Monstera
  Augustus – Vleesetende planten (venusvliegenval, Sarracenia, Drosera, Nepenthes)
  September – Grootbladige Ficus
  Oktober – Cymbidium
  November – Calathea
  December – Kerstster

  Reageer op dit artikel

  avatar