Hortipoint WorldSkills 2017 geweldige ervaring voor groenstudenten

  WorldSkills 2017 geweldige ervaring voor groenstudenten

  0

  Timo Kruize en Stefan Schoolderman zijn feestelijk ontvangen bij AOC Oost in Almelo. Beide studenten namen namens Nederland deel aan de Worldskills in Abu Dhabi.

  Timo en Stefan samen met Willem Huiskamp voorzitter CvB, Bas van Swigchem expert, Egbert Roozen, directeur VHG en coaches AOC Oost. (Foto: Mathijs Geltink)

  Onder moeilijke omstandigheden hebben Timo en Stefan in vier dagen tijd een woestijntuin aangelegd tijdens de WorldSkills in Abu Dhabi. Willem Huiskamp, voorzitter College van Bestuur AOC Oost, heeft met eigen ogen gezien wat een druk er op de deelnemers staat tijdens deze wedstrijd. „Het is fantastisch wat Timo en Stefan daar hebben gepresteerd. Ook ben ik diep onder de indruk van hoe het team van coaches de jongens tijdens deze dagen heeft gesteund, bijgestuurd en gestimuleerd. Mijn complimenten daarvoor.”

  Tegenslag

  Samen met VHG-directeur Egbert Roozen overhandigde Huiskamp de bloemen en presentjes aan Timo en Stefan en coaches.

  Ook Bas van Swigchem, expert team Tuinaanleg tijdens de WorldSkills, was zee te spreken over hun inzet: „Ongelofelijk hoe Timo en Stefan zich na een tegenslag weer herpakten en samen de strijd weer aangingen.” Ook over hun inzet tijdens de voorbereidingen op deze wedstrijd, waarin zij ondersteund werden door AOC Oost, is Van Swigchem zeer te spreken.

  Muurtjes metselen

  Timo gaf aan dat de wedstrijd zelf niet helemaal is gegaan zoals ze vooraf hadden gehoopt. „We waren de eerste twee wedstrijddagen alleen maar muurtjes aan het metselen. Pas op wedstrijddag drie kregen we het gevoel dat we een tuin aan het aanleggen waren. Helaas hebben we dus niet al onze vaardigheden op het gebied van tuinaanleg kunnen laten zien. Een zeventiende plaats is dan wel een teleurstelling.”

  Reageer op dit artikel

  avatar