Zelfstandige Britse tuincentra boeken grootste omzet

De Britse tuincentra die vorig jaar de grootste omzetten behaalden, behoren op een enkeling na niet tot een keten, maar zijn zelfstandige winkels.

Dat blijkt uit de jaarlijkse top 100 van Britse tuincentra die is opgesteld door Horticulture Week. De top 10 wordt wederom aangevoerd door tuincentrum Longacres in Bagshot, dat in 2018 een omzet van omgerekend €27 miljoen (in 2017 was de omzet €25 miljoen).

Na Longacres volgen Bents Garden & Home (Glazebury), Woodcote Green (Wallington), Webbs (Wychbold), Barton Grange (Preston) en Scotsdales (Cambridge). Op nummer 7 staat het eerste tuincentrum van een keten, Van Hage in Great Amwell. Daarna volgen Otter Nurseries (Ottery St Mary), Burford Garden Company (Burford) en Garsons (Esher). Op nummer 11 staat het tweede tuincentrum van een Britse keten, Dobbies Garden World in Edinburgh.

Volgens Horticulture Week zijn de omzetcijfers van Wyevale Garden Centres, die sinds vorig jaar in de verkoop staat, stabiel. Cijfers van andere ketens zoals Blue Diamond, Notcutts, Squire’s, Frosts en Klondyke zien er volgens het Britse blad algemeen positief uit.

Foto: Arno Engels

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties