Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends Zeven obstakels voor export Kenia

  Zeven obstakels voor export Kenia

  0

  De export van snijbloemen per vliegtuig vanuit Kenia naar Nederland is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Schiphol blijkt de ideale hub te zijn voor met name Keniaanse rozen. Maar voor hoe lang? Strenge overheidsregels en allerlei logistieke problemen liggen namelijk op de loer. De zeven grootste obstakels zetten wij hier op een rij.

  Al langer uiten telers en vrachtvervoerders op de exportlijn Kenia-Nederland hun zorgen over de ontwikkelingen in de luchtvrachtwereld. Daarom gaf de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) consultancybureau Hortiwise opdracht uit te zoeken waarom de bloemenexport vanuit Kenia naar Nederland steeds moeizamer verloopt. In de onlangs verschenen ’Study Airfreight Kenya’ signaleert het bureau tal van problemen. Wat zijn de grootste obstakels?

  Dit artikel verder lezen?

  Inloggen als abonnee

  Uw voordelen

  • Waardevolle vakinformatie in de boomkwekerij en vaste planten
  • Profiteer van onze aanbiedingen en ervaar De Boomkwekerij
  • Tweewekelijks ons digitale magazine in je e-mail en/of
  • Ontvang elke twee weken het tijdschrift De Boomkwekerij
  Quincy von Bannisseht
  Quincy von Bannisseht is redacteur van het Vakblad voor de Bloemisterij. Voor onderwerpen op het gebied van onder meer handelspolitiek, economie, agribusiness, logistiek en marktontwikkelingen draait hij zijn hand niet om.

  Reageer op dit artikel

  avatar