De Boomkwekerij Nieuws Zweeds bosplantsoenbedrijf investeert miljoenen

Zweeds bosplantsoenbedrijf investeert miljoenen

2

Svenska Skogsplantor gaat ruim €9 miljoen investeren in de productie en verwerking van bosplantsoen in pluggen.

Met een jaarlijkse productie van 140 miljoen plugplanten is Svenska Skogsplantor al het grootste bosplantsoenbedrijf van Zweden. Het wordt nu nog groter als gevolg van een toenemende vraag vanuit de Zweedse bosbouw, zo meldt het bedrijf.

Het bedrijf gaat op zijn verschillende kwekerijen verspreid in Zweden de productiecapaciteit verhogen, onder andere met nieuwe zaai- en verspeenmachines en nieuwe kassen. Daarnaast investeert Skogsplantor in een extra verpakkingslijn voor de plugplanten. Door de investeringen verwacht het bedrijf 35 miljoen plugplanten extra per jaar te kunnen produceren en verwerken.

In De Boomkwekerij 1 (2020) stond een uitgebreid artikel over het Zweedse bosplantsoen. Bekijk hier nogmaals hoe Skogsplantor automatisch de plugplanten verwerkt voordat ze de bosbouw ingaan.

Foto’s: Svenska Skogsplantor

Arno Engels
Arno Engels is sinds 2000 vakredacteur bij De Boomkwekerij. Hij is opgegroeid in de sector en heeft op verschillende boomkwekerijen in binnen- en buitenland gewerkt.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Arno EngelsTon Vermaesen Recent comment authors
nieuwste oudste meest gestemd
Ton Vermaesen
Gast
Ton Vermaesen

Als men voorkomt dat er weer mono culturen ontstaan en dat de biodiversiteit in het oog wordt gehouden per gebied, zo voorkom je plagen en ziekten. Daar hoor ik niets over.