Aan subsidie voor full led zijn veel voorwaarden verbonden

  De meeste belichtende telers kiezen voor een hybride installatie, maar enkele tientallen wagen al de sprong naar full led. Daarvoor is een subsidie beschikbaar, die kan oplopen tot maximaal vijf ton per bedrijf. Zo’n installatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  Het doel van de subsidieregeling is: energie besparen. Daarom geldt de subsidie alleen voor bedrijven die full led gaan installeren. Ook zit er voor elk gewas een maximum aan het vermogen dat mag worden opgehangen. De aanvragen kunnen nog tot 1 december worden ingediend. Door de grote interesse gaat het snel met het budget, maar er komt waarschijnlijk extra geld beschikbaar.

  Vakblad voor de Bloemisterij sprak met adviseurs en andere deskundigen over de subsidieregeling en de voorwaarden. In de volledige versie van dit artikel zegt Marianne van der Spek, subsidieadviseur bij Flynth: „De vervanging van Son-T naar ledlampen mag plaatsvinden in fasen. Daar mag de teler 2,5 jaar over doen. Zo kan hij kijken hoe het gewas op het ledlicht reageert.”

  Gewasonderzoek onder full led bij Delphy. Flynth Adviseurs en Accountants heeft voor praktijkbedrijven subsidieaanvragen ingediend voor full led in onder meer roos, freesia, lelie, alstroemeria, phalaenopsis en uitgangsmateriaal. (Foto: Joef Sleegers)

  Meer informatie over de subsidie voor full led, de meest actuele stand van zaken hierover en de overige voorwaarden staan in het nieuwste nummer van Vakblad voor de Bloemisterij. Nummer 37 ligt vrijdag op de mat, maar u kunt het blad nu al online lezen op mijnbloemisterij.nl.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties