Vakblad voor de Bloemisterij Opinie André van Kruijssen (Brazilië) : Met volle kracht vooruit!

    André van Kruijssen (Brazilië) : Met volle kracht vooruit!

    0

    Inmiddels zijn hier in Brazilië ook alle piekperiodes voorbij en de omzet van onze coöperatie Veiling Holambra is met 13% fors gestegen. Vooral de potplanten groeien hard, met de orchideeën als grote motor. Ook hier groeit de rechtstreekse afzet harder dan de klokverkoop. Maar ook de klokomzet groeit door en de tribune zit regelmatig helemaal vol.

    We hebben daarom besloten de tribune met 20% kopersplaatsen uit te gaan breiden. We hebben dit besluit al enkele jaren uitgesteld, maar de cijfers van groeiende kopersaantallen liegen niet. Klokvoorverkoop kent een voorzichtige start. Maar als de leden de discipline opbrengen om voor klokvoorverkoop aan te blijven bieden wordt klokvoorverkoop ook hier een succes.

    Ons digitale platform krijgt body. De webshop Veiling Online groeit 60% in omzet en blijft met dergelijke groeicijfers groeien. Niets gaat zonder kinderziektes, maar alle punten die we tegenkomen worden uiteindelijk opgelost. Er is belangstelling bij de handel om ook met webshops te starten en het is nu een zaak van doorontwikkelen en doorzetten!

    Intern zijn alle m2’s verhuurd en we concretiseren de komende weken de plannen voor 2018. Waarschijnlijk wordt het voorstel om weer te gaan investeren in nieuwe kopersruimtes. Bijbouwen om aan de behoefte aan verwerkingsruimte te kunnen voldoen. De coöperatie staat sterk en de wens is er om sterk door te kunnen groeien.

    De afgelopen week was een aantal van onze leden bij de Flower Trails in Nederland die een belangrijke rol spelen in onze sector. Deze week vindt hier in Holambra de technische tuinbouwbeurs Hortitec plaats. Veel Nederlandse bedrijven en vertegenwoordigers zijn hier dan aanwezig. Altijd weer een gezellig samenzijn met vele bekenden en veel uitwisseling van informatie.

    Gaat alles dan zo goed in Brazilië? Ach, elke dag is het weer een verrassing wat de koppen in het nieuws zijn. Kan de president nog wel aanblijven? Welke beschuldigingen zijn er nu weer over en weer? Welke schandalen worden er ontdekt? Wie gaan er naar de gevangenis? Wanneer wordt er over de noodzakelijke hervormingen gestemd?

    Het is een grote rotzooi in de politiek en het bedrijfsleven heeft aan de corruptie flink meegedaan. Vooral in het publieke apparaat zit de corruptie diep geworteld. Het is af en toe beter om het nieuws even niet meer te volgen. Gewoon met volle kracht werken aan verbetering van onze eigen business!

    André van Kruijssen,

    Directeur Veiling Holambra

    Reageer op dit artikel

    avatar