Belgische Gediflora wint Gold Rose Award

  Gediflora, veredelaar en vermeerderaar van bolchrysant uit het Belgische Oostnieuwkerke heeft gisteravond op de IMP in Essen de Gold Rose Award gewonnen, de overall prijs van de International Grower of The Year van AIPH. Algemeen directeur Elien Pieters draagt de prijs volledig op aan haar ouders en het hele team van Gediflora. „Het geeft aan dat we een gerespecteerd veredelingsbedrijf zijn met enig daadkracht.” OK Plant uit Naaldwijk won zilver in de categorie planten en bomen.

  Gediflora won ook het goud in de categorie jonge planten. Pieters had daar op gehoopt en die prijs misschien ook wel een beetje verwacht, zegt ze een dag later. De prijs van overall winnaar, de Gold Rose, die ze uit handen van Royal FloraHolland CEO Steven van Schilfgaarde kreeg uitgereikt, kwam als een complete verrassing.

  De motivatie van de vice-president van de jury van de IGOTY awards, Tim Edwards, luidde: Gediflora blinkt uit in haar vakgebied en is trouw aan haar motto: Droom, durf en verbeter. Als een wereldleider en specialist in chrysant toont Gediflora formidabele innovatie en productie en is ze een betrouwbare en inspirerende partner voor telers.”

  Elien Pieters noemt de prijs een leuke erkenning voor de goede dingen die Gediflora doet en de goede focus die het bedrijf heeft. „Het geeft aan dat we een gerespecteerd veredelingsbedrijf zijn met enige daadkracht. Ik draag de prijs volledig aan mijn ouders en het team aan Gediflora op. Mijn ouders hebben Gediflora op de wereldkaart gezet en wij zetten de weg voort die zij zijn ingeslagen.” Pieters runt het bedrijf met haar partner David Daenens.

  Vader Dirk

  Elien Pieters vertelde twee jaar geleden al in het Vakblad voor de Bloemisterij/ Floribusiness dat vader Dirk de basis legde voor de sterke positie die Gediflora heeft in de veredeling en vermeerdering van bolchrysant. „Hij veranderde van teler in ondernemer”, zei Pieters toen. Grootvader Georges teelde sla, tomaten en bolchrysanten sinds 1952. Toen Dirk het in 1982 overnam stopt hij met groente en focuste hij zich compleet op bolchrysanten.

  „Hij nam de eerste stappen om onze eerste variëteiten te veredelen en stek te verkopen. Mijn vader wilde variëteiten die in andere perioden geteeld konden worden dan voor 1 november.”, herinnert Pieters.

  Gediflora is de grootste veredelaar en vermeerderaar van bolchrysant ter wereld. Met stek hebben ze een wereldmarktaandeel van 40%. Ze verkopen meer dan 75 miljoen stekjes per jaar. Grootse klanten zijn telers in de Verenigde Staten, gevolgd door Nederland, Duitsland en België. Gediflora heeft vestigingen in Brazilië, Kenia, Florida en België.

  Lees hier het artikel over Gediflora.

  Andere winnaars van de IGOTY Awards zijn:

  Categorie jonge planten:

  Goud: Gediflora, Belgium

  Zilver: Clematis The Source of Good Climbers, Polen

  Brons: Sichuan Colorlink Co. Ltd. China

  Categorie Planten en bomen

  Goud Clematis The Source of Good Climbers, Polen

  Zilver: OK Plant, Nederland

  Brons: Fujian Hongzhan Landscape Engineering Co. Ltd. China

  Categorie snijbloemen

  Goud: Oserian Development Company Limited, Kenia

  Zilver: Jiangsu Zhonghe Flowers Co. Ltd. China

  Duurzaamheid

  Goud: Inner Mongolia M*Grass Ecological Environment (Group) Co. Ltd. China

  Zilver: Butterfly Garden, Denemarken.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties