De Boomkwekerij Xylella Bloemenbureau Holland stopt olijfpromotie

  Bloemenbureau Holland stopt olijfpromotie

  1

  Bloemenbureau Holland stopt per direct met de promotie-actie van olijfbomen.

  Dat zegt directeur Dennis van der Lubbe, nadat diverse ondernemers en bestuurders uit de sector verontwaardigd reageerden op de keus van olijfbomen als ’Tuinplant van de maand juli’. „Wij begrijpen de commotie en betreuren onze keus.”

  Bloemenbureau Holland stelt de jaarlijkse lijst met planten voor ’Tuinplant van de maand’ samen in overleg met Royal FloraHolland. „Zij kijken vanuit de markt, wij vanuit de consument”, legt Van der Lubbe uit.

  Bij de keus op olijfbomen „hadden we moeten weten dat Olea europaea een van de meest risicovolle waardplanten van Xylella is”, zegt de directeur. „Voortaan zullen we iedere keus nog beter afchecken.”

  Bloemenbureau Holland verwijdert nu zoveel mogelijk alle communicatie rondom de promotie-actie.

   

   

  Arno Engels
  Since 2000 Arno Engels has been editor of De Boomkwekerij, Dutch magazine for hardy nursery stock. Since 2018 he is also Floribusiness editor.

  1
  Reageer op dit artikel

  avatar
  1 Comment threads
  0 Thread replies
  0 Followers
   
  Most reacted comment
  Hottest comment thread
  1 Comment authors
  Rob Bogaards Recent comment authors
  nieuwste oudste meest gestemd
  rosacou.a.
  Lid
  rosacou.a.

  Beste collega’s Als er eerst verontwaardigde reacties van de vakorganisaties nodig zijn om zo’n actie te stoppen toont dat volgens mij vooral aan hoe droevig het gesteld is met de vakkennis in ons land. Laat onverlet het feit dat er ook in Nederland olijfbomen worden geproduceerd en dat die gelukkig onder controle van de NAKtuinbouw staan. Volgens mij doen de retailers in ons land nog veel te weinig aan preventie en hun toeleveranciers kijken naar de consument, omzet en marges. Zij worden daarbij gesteund door de globalisering en het feit dat de EU voor planten nauwelijks grenzen heeft, dit in… Lees verder »