Bomen hoeven mogelijk niet te wijken voor Ed Sheeran

  Ruim honderd bomen moeten er gekapt worden wil Ed Sheeran eind juli kunnen optreden in het Duitse Düsseldorf. Dit gaat verschillende politieke partijen en natuurorganisaties echter te ver, woensdag 27 juni beslist de gemeenteraad van Düsseldorf tijdens een speciale zitting of de bomenkap en het concert doorgaan.

  Foto: yakub88 / Shutterstock.com

  Het concert van de Britse superster op 22 juli zou oorspronkelijk plaatsvinden in Essen, op de luchthaven Essen-Mülheim. Dit is echter één van de weinige locaties in Duitsland waar de bedreigde veldleeuwerik nestelt. Vanwege de zangvogels werd het concert verplaatst naar Düsseldorf.

  Eenmalig?
  Op de Messeparkplatz P1 om precies te zijn. Een parkeerplaats waarvan de stad een evenementenlocatie wil maken. Echter, de bouwwerkzaamheden voor dit nieuwe Open Air Park zijn pas gepland voor 2019. Om Ed Sheeran hier volgende maand al te laten optreden zouden 104 bomen moeten worden gekapt. Alleen zo kan er genoeg ruimte worden gecreëerd voor de 85.000 concertbezoekers. Of de locatie hierna vaker voor dit soort megaconcerten gebruikt gaat worden, is echter niet duidelijk. Mogelijk zouden voor een eenmalig evenement meer dan honderd bomen gekapt worden. Verschillende politieke partijen gaat dat te ver.

  In een speciale zitting woensdag 27 juni beslist de raad van Düsseldorf of Ed Sheeran in de stad mag optreden. Zoals het er nu naar uitziet zullen de bomen toch over hem zegevieren: zowel de Grünen als de CDU hebben zich al fel tegen de bomenkap uitgesproken en de andere twee partijen, FDP und SPD, hebben geen meerderheid.

   

   

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties