Boskoop brandt!

    Het is weer voorbij. Plantarium, vrij vertaald, de plek waar iets gebeurt met planten. Het hele jaar smeult het in de sector en zo’n beetje eind augustus, als de najaarshandel ontploft, is het zover.  Dan is Boskoop de brandhaard van bomenkwekend Nederland.

    En ik vind het helemaal mooi. Maar ik was er niet bij. Dus, terwijl de bezoekers werden uitgenodigd om ideeën te planten, wat ik dan wel weer heel leuk vond, werd mij niks gevraagd. En terecht ook hè, ik moet daar verder niet over zeuren. Wat ik wel heb gedaan is alle informatie die naar buiten kwam opgezogen als een spons. Dus ik weet van die groene loper, van de perfecte samenwerking met Groen-Direkt, van de ecologische route en zelfs van de afbreekbare bloempotjes.

    En van heel veel nieuwigheden. Berrybux vond ik dan weer heel leuk gevonden, een ‘eetbaar’ haagje. Eindelijk een mooi alternatief als haagje en een einde aan de creatieve armoede om Buxus te vervangen door de nog saaiere Ilex. Bij het absorberen van de stroom aan Plantariuminformatie vond ik ook dat er een growshop is, in Nijmegen, die Plantarium heet en die speciale korting geeft aan medicinale gebruikers. Daar heb ik dus echt wel effe op gegoogeld. Dat krijg je als je toch alles wil weten.

    Ik hoop dat er veel vonkjes zijn overgesprongen tussen kwekers en kopers. Want daar is zo’n beurs in eerste instantie voor bedoeld lijkt me. En om de verkoop van groen te stimuleren. Want meer groen voegt behoorlijk wat levenskwaliteit toe; meer planten, meer bomen, hoe diverser hoe beter.

    Stiekem hoop ik dat er ook wat projectontwikkelaars en stedenbouwkundigen aangestoken zijn om Nederland wat groener en gezonder in te gaan richten. Een beetje als een groen, bruisend, economisch welvarend openluchtmuseum. Want bij de grote meneer Calon, ja die van de LTO, is het groene vuurtje aardig gedoofd geloof ik. Die steekt het liefst de Nederlandse longen in de fik. Is hij eigenlijk wél op Plantarium geweest?

    guest
    0 Reacties
    Inline feedbacks
    Bekijk alle reacties