De Boomkwekerij Teelt Boskoop gaat waterkwaliteit verder verbeteren

  Boskoop gaat waterkwaliteit verder verbeteren

  0

  In Greenport Boskoop is een driejarig project gestart om de waterkwaliteit verder te verbeteren. Bedoeling is dat kwekers meer weten van water en concrete maatregelen gaan toepassen.

  Het project (’Weten van Water’) is gestart door Delphy samen met stichting Belangenbehartiging Greenport Boskoop. Aanleiding zijn metingen van Rijnland: daaruit blijkt dat de waterkwaliteit weliswaar is verbeterd, maar regelmatig zijn concentraties gewasbeschermingsmiddelen, stikstof en fosfor nog te hoog volgens EU-wetgeving.

  Delphy gaat kennisdagen en groepsbijeenkomsten voor kwekers organiseren rond 12 best practices, thema’s of innovatieve maatregelen. Die richten zich op minder en efficiënter gebruik van middelen en meststoffen, en op het voorkomen van emissie.

  Het project wordt financieel gesteund door provincie Zuid-Holland, Hoogheemraadschap van Rijnland en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (POP3).

  Foto: Arno Engels

  Arno Engels
  Since 2000 Arno Engels has been editor of De Boomkwekerij, Dutch magazine for hardy nursery stock. Since 2018 he is also Floribusiness editor.

  Reageer op dit artikel

  avatar