Burgemeester Rehwinkel van Zaltbommel onder indruk van glastuinbouw

  Waarnemend burgemeester Peter Rehwinkel van Zaltbommel is onder de indruk van de glastuinbouw in de Bommelerwaard. Dat stelt hij na een reeks bedrijfsbezoeken die hij in mei heeft afgelegd om kennis te maken met de glastuinbouw. Met name de ondernemersgeest van de tuinders maakte indruk op hem.

  Rehwinkel bezocht vijf tuinbouwbedrijven, waaronder een orchideeën-, paprika-, frambozen- en aardbeienbedrijf. De burgemeester was ook te spreken over de manier waarop de ondernemers omgaan met de huisvesting van personeel. „Daar zijn ze zeer intensief mee bezig. Immers: zonder goede werknemers is er geen toekomst. En om deze werknemers te behouden, moet er goede huisvesting geboden worden. Een echte uitdaging, eentje waar wij als overheid natuurlijk ook over moeten meedenken.”

  Ruimte voor glastuinbouw
  De overheid moet volgens Rehwinkel inzicht krijgen in wat een ondernemer drijft en wat de uitdagingen zijn binnen het ondernemerschap. „Aan de andere kant zal het bedrijfsleven ook goed op de hoogte moeten zijn van de spelregels: wat kan wel en wat kan niet.” Als voorbeeld noemt hij het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB). „Daarmee geven we een bestuurlijk karakter aan de uitdaging die er ligt: het realiseren van een mooie en veilige Bommelerwaard met voldoende ruimte voor de glastuinbouw. Door deze organisatievorm te gebruiken, is de kans van slagen groter.”

  Rehwinkel werd eerder dit jaar benoemd tot interim-burgemeester van Zaltbommel. Het oud-PvdA-Kamerlid (52) blijft minstens aan tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Zaltbommel zat zonder burgemeester doordat de vorige, Albert van den Bosch, voor de VVD in de Tweede Kamer werd gekozen. Rehwinkel was van 2004 tot 2009 burgemeester van Naarden en daarna van Groningen. In 2013 legde hij die functie neer omdat hij een baan zou krijgen als rampenmanager in Barcelona. Daarop kwam kritiek toen bleek dat het om vrijwilligerswerk ging, terwijl hij wachtgeld kreeg. Uiteindelijk stortte hij het wachtgeld terug.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties