Vakblad voor de Bloemisterij Markt & Trends CC gaat met reparatiequota werken

  CC gaat met reparatiequota werken

  0

  Container Centralen zal in 2018 niet meer álle platen gaan repareren. Zij voert een reparatiequota in. Volgend jaar gaat CC nog maximaal 40% van de houten platen die onder contract staan herstellen.

  CC repareerde tot nu toe 100% van het contractvolume aan platen per jaar. Omdat er ook veel niet-originele platen van slechte kwaliteit in omloop zijn, stegen de reparatiekosten de laatste jaren fors.  Om de kosten meer in de hand te houden, voert CC nu een reparatiequota in.

  Het nieuwe quota bedraagt in 2018 40% en in 2019 zal het quota op 20% gezet gaan worden. „Dit is voldoende voor klanten van wie alle platen onder een contract met CC vallen. We schatten dat we momenteel 10% van de circulerende platen repareren.”, aldus Bart Cleton, CCO bij de CC.

  De directeur roept de gebruikers op hun verantwoordelijkheid te nemen en zo samen de pool in stand te kunnen houden. CC streeft er naar dat door het invoeren van het quota het besef van kwaliteit zal toenemen. Cleton hoopt dat er vooral meer gelet gaat worden op de kwaliteit van de ontvangen planten. „Wij kunnen vervolgens de partij die slechte platen aan de pool toevoegt, verzoeken hiermee op te houden.”

  Reageer op dit artikel

  avatar