Dit zijn de 5 meest gelezen (RFH-)artikelen van 2021

  Ook in 2021 gebeurde er weer veel in de sierteeltsector. Vakblad voor de Bloemisterij licht de meest gelezen artikelen uit die dit jaar op deze website verschenen. Het eerste dat opvalt: ze gaan bijna allemaal over ontwikkelingen bij Royal FloraHolland (RFH).

  Vanwege het vele veilingnieuws maakt de redactie twee selecties. In dit bericht staan de top 5 Royal FloraHolland artikelen. Aanstaande woensdag komen de vijf meest gelezen berichten over andere onderwerpen, zoals gasprijzen en gewasbeschermingsmiddelen.

  5. Na de zomer meer bekend over verkoop RFH Naaldwijk

  Op nummer 5 staat een artikel van 20 mei over de verkoop van RFH-terrein in Naaldwijk. In totaal is het meer dan 3.900 keer gelezen. De gemeenteraad van Westland stemt over het lot van een deel van het onroerend goed op deze veilinglocatie. De gemeente Westland verkent hoe ze het Floragebied van 95 ha in Naaldwijk wil inrichten.

  4. Onvrede over Royal FloraHolland groter dan ooit

  Dit artikel van 18 maart is een analyse van de onrust rond Royal FloraHolland. Leden en handelaren uitten kritiek op veranderingen bij de veiling, de besluitvorming en de governance. De onvrede van een deel van de leden en klanten gaat echter verder dan angst voor het onbekende of een niet deugdelijk Floriday.

  3. ‘Royal FloraHolland schoffeert grootste afnemers, de handel’

  In dit bericht laat ook brancheorganisatie VGB weten het niet eens te zijn met de strategie van RFH. VGB-directeur Matthijs Mesken en VGB-voorzitter Cees van der Meij schrijven een brief aan RFH-directeur Steven van Schilfgaarde. Ze hebben vragen over Floriday, Floriway en Floripay en bevriezen hun medewerking totdat die beantwoord zijn. „Wij moeten constateren dat de rode draad uit jouw lange antwoord er een is van: bedankt voor de handreiking en natuurlijk gaan we in gesprek, maar de strategie is gekozen en we gaan door op de ingeslagen weg”, schrijven Mesken en Van der Meij. Het artikel is gepubliceerd op 12 mei.

  2. Ook Flora Futura staakt samenwerking met Royal FloraHolland

  Twee dagen later uit vakvereniging voor kopers en kwekers Flora Futura haar onvrede en stopt de samenwerking met RFH. Flora Futura is het volledig eens met VGB en schrijft ook een brief aan Van Schilfgaarde. De vakvereniging eist inzicht in hoe Royal FloraHolland de plannen voor het landelijk veilen verbetert. 

  RFH Royal FloraHolland Naaldwijk
  Het veilinggebouw van Royal FloraHolland (RFH) in Naaldwijk. Afgelopen zomer besloot de gemeenteraad van Westland dat 95 ha van het terrein op de schop gaat.

  1. ‘Einde oefening Royal FloraHolland?’

  Het meest gelezen artikel op de website van Vakblad voor de Bloemisterij is deze column van Herman de Boon, geschreven op 31 maart. De Boon bekleedde in het verleden meerdere hoge posities bij RFH en VGB en schrijft op verzoek zijn visie op de koers van de veiling. „Momenten van reflectie en bijsturen zijn nodig en dan verder. Samen verder is mijn advies, met draagvlak vanuit de handel.”

  Klik hier voor de meest gelezen artikelen over andere thema’s.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties