Hortipoint Duitse showtuin toont noodzaak groen voor oververhitte stad

  Duitse showtuin toont noodzaak groen voor oververhitte stad

  0

  Iedereen zal het momenteel beamen: voor verkoeling zoek je in de stad het park op. In de schaduw van een paar bomen is het bij deze tropische temperaturen goed toeven. Dat is precies wat twee jonge landschapsarchitecten uit Hamburg betogen met hun showtuin The Heat op de Landesgartenschau in Kamp-Lintfort.

  Plan in de stad meer ruimte in voor groen, dat is de boodschap van Jenny Ohlenschlager en Lisa Brunnert. De verstening en daarmee verdichting van de bodem laat de temperatuur in de stad immers flink oplopen, helemaal op dagen als deze. Met meer groen kun je dit effect tegengaan, verzekeren de twee:

  The Heat is aangelegd op de Landesgartenschau in het Duitse Kamp-Lintfort, die nog tot en met 11 oktober is te bezichtigen. Het is een van de showtuinen die Tuin en Landschap belicht in nummer 16/17. Dit artikel kunt u hier lezen (met inlog).

  Miranda Vrolijk
  Miranda Vrolijk is vakredacteur bij Tuin en Landschap. Ze is sinds 2002 werkzaam bij Uitgeverij Hortipoint en in 2005 als vakredacteur bij Tuin en Landschap begonnen.

  Reageer op dit artikel

  avatar