De Boomkwekerij Teelt Duitsland zet nieuwe gebiedseigen-certificering op

  Duitsland zet nieuwe gebiedseigen-certificering op

  0

  De Duitse overheid werkt aan een nieuwe certificering voor gebiedseigen plantmateriaal. Het systeem zou voor heel Duitsland worden ingevoerd.

  Dat meldden bronnen uit de Duitse boomkwekerijsector vorige week op de IPM. Binnen enkele maanden zou de Duitse overheid het certificeringssysteem klaar hebben.

  Volgens Niels Sommer van de BdB is de Duitse boomkwekersbond er inhoudelijk niet bij betrokken. „We worden erover geïnformeerd en we proberen nog een gesprek aan te gaan met het milieuministerie.”

  De BdB heeft jaren geleden, in samenspraak met de overheid, het ZgG-systeem opgezet zodat kwekers (ook uit het buitenland) praktisch kunnen omgaan met de Duitse wet: vanaf 2020 moet al het plantmateriaal in het landschap een gebiedseigen herkomst hebben.

  In de BdB-stand op de IPM werd het ZgG-systeem gepromoot.

  Voor gebiedseigen bestaan meerdere certificeringssystemen, zowel landelijk als regionaal – bijvoorbeeld het EAB-systeem in Zuid-Duitsland.

  Foto: Arno Engels

  Arno Engels
  Since 2000 Arno Engels has been editor of De Boomkwekerij, Dutch magazine for hardy nursery stock. Since 2018 he is also Floribusiness editor.

  Reageer op dit artikel

  avatar