Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen Dutch Flower Group sluit geurend rozenpact met Parfum Flower Company

  Dutch Flower Group sluit geurend rozenpact met Parfum Flower Company

  0

  Parfum Flower Company (PFC) gaat een strategische samenwerking aan met Dutch Flower Group (DFG). Via het platform Coloríginz, onderdeel van DFG, gaat de verkooporganisatie van geurende rozen werken aan de verdere uitbouw van haar marktpositie.

  Dit hebben beide bedrijven woensdag bekendgemaakt. Binnen DFG gaat Parfum Flower Company, marktleider in geurende rozen, een eigen positie blijven innemen. Het bedrijf vermarkt de geurende rozen wereldwijd naar vele bestemmingen.

  Wouter de Vries blijft algemeen directeur van Parfum Flower Company. Medio juli verhuist PFC verhuizen naar een eigen onderkomen aan de Cotoneaster 70 op het bedrijventerrein Zuid in De Kwakel. ,,Wij zien grote kansen voor uitbouw van de marktpositie in deze strategische alliantie. Met name het internationale netwerk van exporterende groothandelsbedrijven, waar DFG mee samenwerkt, kan hier een grote bijdrage aan kunnen leveren,” aldus De Vries in de verklaring.

  Parfum Flower Company (PFC) is de afgelopen jaren vooral bekend geworden met de verkoop van snijrozen van David Austin en geurende rozen. Inmiddels bestaat het assortiment van dit bedrijf uit de Kwakel uit meer dan 100 soorten luxe (geurende) tuinrozen.

  De meeste rozen worden geïmporteerd en komen van kwekers in Kenia, Columbia en Ecuador. Maar ook in Duitsland en Nederland worden bijzondere rozen gevonden, meldt het bedrijf. De rozen kunnen per bos worden afgenomen door exporteurs en groothandelaren om uiteindelijk wereldwijd de betere bloemdesigners te bereiken die ze voornamelijk gebruiken voor bruidswerk en speciale events.

  Voor Dutch Flower Group is de alliantie de derde overname in korte tijd. Eerder sloot het sierteeltconcern een pact met My Peony Society, de verkooporganisatie van pioenrozen. Ook lijfde het bedrijf het Amerikaanse USA Bouquet in.

  Foto: Wouter de Vries, algemeen directeur PFC

  Reageer op dit artikel

  avatar