Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen ’Effecten coronacrisis op kassenbouw pas later zichtbaar’

  ’Effecten coronacrisis op kassenbouw pas later zichtbaar’

  0

  De bouwsector, en ook de kassenbouw, heeft op dit moment nog niet zo veel last van de coronacrisis. Een inventarisatie van de situatie onder kassenbouwers is nog niet gemaakt. „Bewust”, zegt Annie van de Riet, voorzitter van brancheorganisatie Avag. „Kassenbouwers zijn zogeheten laat-cyclische bedrijven. Lopende projecten worden afgebouwd, maar de aanvraag voor nieuwe orders heeft een aantal weken stil gelegen.”

  De economische gevolgen van de crisis worden pas later zichtbaar en zullen langer naijlen, meent Van der Riet. „De overheid heeft een mooi pakket aan maatregelen waarmee de acute nood wordt gelenigd, en ik hoop dat onze achterban daar straks ook gebruik van kan maken als dat nodig is. Daar zijn we voor aan het lobbyen.”

  Met name in de groententeelt trekken de opdrachten snel aan. Local for local wordt alleen maar meer door de coronacrisis, zien kassenbouwers. „Men beseft men het belang van een eigen stabiele jaarrond voedselproductie.”

  Lees het hele artikel in Bloemisterij 21 of direct in het digitale magazine (alleen voor digitale abonnees).

  Joef Sleegers
  Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

  Reageer op dit artikel

  avatar