Extra startdata nieuwe opleiding Ecologisch Tuinontwerper

  De belangstelling voor de nieuwe opleiding Ecologisch Tuinontwerper is zo groot dat IPD extra startdata inlast. Ook organiseert het opleidingsinstituut tweewekelijks gratis proeflessen.

  The Family Garden van ontwerper Lilly Gomm, locatie: Hampton Court Palace Flower Show 2018.

  In juni kondigde IPD aan in het nieuwe cursusjaar te beginnen met de opleiding Ecologisch Tuinontwerper. Daarin leren deelnemers hoe je ecologie toepast in een creatief tuinontwerp. De belangstelling is groot: deze maand gaan er direct twee lesgroepen van start. Bij beide zijn nog enkele plaatsen vrij.

  Extra startdatum
  Om meer mensen de mogelijkheid te bieden met deze opleiding te starten, last IPD extra startdata in. De cursus wordt aangeboden in Amsterdam en Utrecht, op de laatste locatie kan nu ook in november met de opleiding worden begonnen. Daarnaast biedt het opleidingsinstituut vanaf 5 september tweewekelijks gratis proeflessen aan waarvoor je via de website kunt inschrijven.

  Dagelijkse praktijk
  Drijvende krachten achter de nieuwe opleiding zijn IPD-directeur Henk Rugenbrink (van huis uit bioloog) en docent Jan Kees van Elsacker. Die laatste heeft zelf een tuinontwerpbureau in Wijk bij Duurstede, Alnus tuinontwerpen, en verzorgt al jaren de lessen van de IPD-opleiding Tuinarchitectuur. Hij vindt dat het onderwerp ecologie veel meer aandacht verdient in de dagelijkse praktijk van de landschapsinrichting en het tuinontwerp.

  Wet- en regelgeving
  Onderwerpen die tijdens de cursus aan bod komen, zijn onder meer bodem, water, plantensoorten, biodiversiteit en groene netwerken. De cursisten passen de theorie direct toe op hun eigen ontwerpen. De docent begeleidt hen bij dit proces. Ook maken ze kennis met wet- en regelgeving en manieren om draagvlak te creëren voor ecologisch tuinontwerp. Ze werken aan communicatievaardigheden en ze leren samenwerken en ondernemen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties