De Boomkwekerij Teelt Fotoreportage: Internationale sierteelttechniek op IPM 2017

  Fotoreportage: Internationale sierteelttechniek op IPM 2017

  0

  De afkorting IPM staat wel voor Internationale Pflanzenmesse, maar naast planten toonde de vakbeurs in Duitsland ook technische zaken voor de sierteelt, afkomstig uit diverse landen. Een selectie in beeld.

  Foto’s: Hans Neefjes, Primera en Root Pouch

  • Plessey presenteerde Hyperion, volgens deze Engelse fabrikant het meest productieve led-groeilicht op dit moment. De belichting zou 40% energie besparen ten opzichte 600 Watt en 1.000 Watt hogedruk-natriumlampen.

  • Het Deense Pindstrup had de winning van veen en verwerking tot substraten nagebouwd met Deens speelgoed.

  • De meeste techniek op de IPM was niet nieuw, maar al langer op de markt zoals deze mobiele fotostudio van het Belgische FotoCCar.

  • De stekrobot van de Nederlandse ISO Group die vorig jaar was gepresenteerd op GreenTech in Amsterdam, is verder verbeterd voor de praktijk.

  • Het Amerikaanse Primera introduceerde op de IPM deze kleurenprinter van plantenlabels. Die maakt labels naar behoefte. Er zijn allerlei vormen en afmetingen labels mee te printen. Foto: Primera.

  • Het Nederlandse Biobest lanceerde een eenvoudig hulpmiddel om lijmstroken te monteren: een plastic klem die met tie-rips aan een kaspoot is te bevestigen. Geen touwtjes, nietjes of wasknijpers meer nodig.

  • Ashley Fromm showde op de IPM verschillende maten en kleuren van Root Pouch, nieuwe teeltzakken van de gelijknamige Amerikaanse fabrikant. Gemaakt van pet-materiaal plus bio-afbreekbare componenten. Foto: Root Pouch.

  Arno Engels
  Since 2000 Arno Engels has been editor of De Boomkwekerij, Dutch magazine for hardy nursery stock. Since 2018 he is also Floribusiness editor.